Artistes Catalans Al Mon eBook

Curiouscongress.es Artistes Catalans Al Mon Image
El libro Artistes Catalans Al Mon en formato PDF. El libro Artistes Catalans Al Mon en formato MOBI. El libro Artistes Catalans Al Mon en formato ePUB. El libro fue escrito en 2004 por el autor Vv.aa.. Disfruta leyendo con el sitio web curiouscongress.es.

DESCRIPCIÓN

Com ha arribat l’art català contemporani a tots els racons del món? El reconeixement escàs del país vers els seus artistes i, en alguns casos, l’exili, van fer que molts d’ells es traslladessin a altres ciutats del món, cosa que va permetre que uns quants esdevinguessin artistes d’èxit en el panorama internacional. Aquest llibre ens apropa a les diverses trajectòries d’uns artistes que, amb el temps, s’han convertit en ambaixadors de la cultura i l’art del nostre país arreu del món. L’obra es divideix en 25 capítols distribuïts en quatre parts: l’Art del segle XIX, Modernisme i Noucentisme; Avanguardes; Art de la segona meitat del segle XX, i Art del segle XXI. Cada capítol se centra en un artista, fent referència a la seva història i les circumstàncies de la seva sortida de Catalunya o de la seva realització fora de Catalunya. Alguns exemples són Santiago Rusiñol a París, Ramon Casas als Estats Units, Josep Lluís Sert a Bagdad o Harvard, Salvador Dalí a Florida, Antoni Tàpies a Nova York, Ricard Bofill a França o Tòquio, Jaume Plensa a Xicago o Londres, o Eulàlia Valldosera a Amsterdam, entre d’altres. Amb pròleg de l’historiador i crític d’art Josep Bracons.

INFORMACIÓN

NOMBRE DEL ARCHIVO
Artistes Catalans Al Mon.pdf
ISBN
9788429763065
FECHA
2009
TAMAÑO DEL ARCHIVO
3,29 MB
DESCARGAR
LEER EN LINEA

Els artistes han posat en relleu l'intercanvi entre la Catalunya original i la Suïssa romanda entre diferents tècniques: fotografia, pintura, collage, gravat, escultura i joieria. La mostra va cloure dissabte passat amb l'actuació del músic i inventor d'instruments, Pep Pascual.

No hi ha xifres fiables sobre la demografia dels catalans arreu del món ja que en la major part de censos estatals no es recull el nombre de catalans que hi resideixen (excepte als EUA, on segons el cens de l'any 2000 hi havia 1.738 catalans) i a més no existeix fins ara cap estudi demogràfic dels catalans. Malgrat això, existeixen algunes estimacions aproximades.

LIBROS RELACIONADOS