L Obra Civica Del Tenor Francesc Viñas: Cent Anys De La Festa De L Arbre Fruiter eBook

Curiouscongress.es L Obra Civica Del Tenor Francesc Viñas: Cent Anys De La Festa De L Arbre Fruiter Image
El libro L Obra Civica Del Tenor Francesc Viñas: Cent Anys De La Festa De L Arbre Fruiter en formato PDF. El libro L Obra Civica Del Tenor Francesc Viñas: Cent Anys De La Festa De L Arbre Fruiter en formato MOBI. El libro L Obra Civica Del Tenor Francesc Viñas: Cent Anys De La Festa De L Arbre Fruiter en formato ePUB. El libro fue escrito en 2004 por el autor Jaume Clara. Disfruta leyendo con el sitio web curiouscongress.es.

DESCRIPCIÓN

El tenor Francesc Viñas (Moià, 1863 – Barcelona, 1933) instituí a la seva vila nadiua la Festa de l’Arbre Fruiter. Aquesta obra analitza el context en què sorgí la iniciativa l’any 1904 –un poble de la Catalunya central en crisi econòmica i retrocés demogràfic– i els factors que hi influïren: l’existència prèvia de la Festa de l’Arbre, l’eclosió del regeneracionisme posterior a 1898 i del moviment catalanista, l’incipient noucentisme i el pensament del bisbe Torras i Bages.

INFORMACIÓN

NOMBRE DEL ARCHIVO
L Obra Civica Del Tenor Francesc Viñas: Cent Anys De La Festa De L Arbre Fruiter.pdf
ISBN
9788484156147
FECHA
2004
TAMAÑO DEL ARCHIVO
10,37 MB
DESCARGAR
LEER EN LINEA

Francesc Viñas i Dordal (Moià, 1863 - Barcelona, 14 de juliol de 1933) fou un tenor català. El tenor català wagnerià per excel·lència, va esdevenir una de les figures operístiques catalanes més internacionals gràcies a les seves interpretacions de les òperes de Wagner, un repertori especialment difícil que va arribar a cantar en els millors teatres d'arreu del món.

Aquest llegat és el que recull l'altra part de l'exposició, al Casal de Moià. "Aquesta faceta també és molt important", destaca l'historiador Jaume Clarà, membre de l'Associació Cultural Modilianum i autor de 'L'obra cívica del tenor Francesc Viñas: cent anys de la Festa de l'Arbre Fruiter (1904-2003)'.

LIBROS RELACIONADOS