Terra Baixa eBook

Curiouscongress.es Terra Baixa Image
El libro Terra Baixa en formato PDF. El libro Terra Baixa en formato MOBI. El libro Terra Baixa en formato ePUB. El libro fue escrito en 2004 por el autor Angel Guimera. Disfruta leyendo con el sitio web curiouscongress.es.

DESCRIPCIÓN

Terra baixa és lobra més popular dÀngel Guimerà (1845-1924), una de les seves peces més representatives i, alhora, una de les més conegudes de la història del teatre català. Es va estrenar el 27 de novembre de 1896 amb un gran èxit de públic, èxit que sha repetit, tot al llarg del seu segle i escaig dhistòria, cada cop que la dramàtica història del triangle format per la Marta, el Manelic i lamo Sebastià ha pujat a escena, agombolada per muntatges i lectures de criteri divers. També sha traduït a nombroses llengües, ha estat adaptada a lòpera i se nhan fet versions ciematogràfiques, entre les quals, la de la prestigiosa directora alemanya Leni Riefenstahl. Terra baixa pertany a letapa més sòlida i madura de Guimerà i és en les seves escenes i personatges on trobern la millor síntesi entre la trama amorosa i el conflicte de poder. Ledició que presentem senriqueix amb una introducció de Ramon Bacardit, especialista en el teatre dÀngel Guimerà, i una bateria dexercicis didàctics que volen fer més llegidora, entre els estudiants, aquesta obra fonamental del teatre català.

INFORMACIÓN

NOMBRE DEL ARCHIVO
Terra Baixa.pdf
ISBN
9788429748499
FECHA
2001
TAMAÑO DEL ARCHIVO
3,86 MB
DESCARGAR
LEER EN LINEA

*SIMBOLOGIA TERRA BAIXA TERRA ALTA • Plasma tot allò que és dolent, corrupte, maliciós, insensible, materialista. * Conclusió: totes les coses malvades per a l'home • Lloc incorrupte, pur, sense malícia, ideal, bucòlic. * Conclusió: representa tot allò que és bo per naturalesa. Poble / Ciutat Camp / Muntanya *SIMBOLOGIA 19.

El protagonista, en Manelic, un home senzill i primitiu, és cridat per casar-se amb la Marta, una noia de la terra baixa que fins aleshores havia estat obligada a mantenir relacions íntimes amb el seu amo, en Sebastià, el qual pretén continuar-les més enllà del que per a ell és un matrimoni de conveniència.

LIBROS RELACIONADOS