La Vida A Pages eBook

Curiouscongress.es La Vida A Pages Image
Cuida los árboles y descarga el libro de La Vida A Pages en formato electrónico. En curiouscongress.es encontrará el libro de La Vida A Pages en formato PDF, así como otros buenos libros. ¡Lee La Vida A Pages en tu teléfono, tableta o navegador!

DESCRIPCIÓN

Entre el 1923 i el 1936 un grup de científics i humanistes van recórrer les terres de Catalunya i les Illes Balears per documentar la vida a pagès. Eren l'equip de l'Estudi de la Masia Catalana, un projecte d'investigació impulsat per Rafael Patxot que buscava deixar testimonis escrits, orals i gràfics de les característiques arquitectòniques de les masies i les possessions ("una expressió de l'art nacional"), així com de les feines del camp, les tradicions, la llengua, la indumentària, les festes i els costums dels seus habitants, ja que temien que aquest món que retrataven i que per ells representava l'essència de la catalanitat s'extingís inexorablement. Era la mateixa fructífera època en què homes com ara Mossèn Alcover, Francesc de B. Moll, Joan Coromines i Joaquim Folch i Torres, entre altres referents de la nostra cultura, documentaven les diverses formes de la llengua catalana o recuperaven les principals joies del romànic. Aquest llibre il·lustra l'esperit pioner que va moure aquests homes, el context històric i ideològic del projecte, i publica més de 200 imatges inèdites, bellíssimes, de la vida rural a principis del segle xx, totes pertanyents a l'arxiu de l'Estudi de la Masia Catalana que el Centre Excursionista de Catalunya ha custodiat, conservat i recuperat durant totes aquestes dècades.

INFORMACIÓN

NOMBRE DEL ARCHIVO
La Vida A Pages.pdf
ISBN
9788474108750
FECHA
2010
TAMAÑO DEL ARCHIVO
2,26 MB
DESCARGAR
LEER EN LINEA

Una pregunta era : "Quantes vegades a la vida creus que necessites un pagès?" "Deu cops a la vida", "quatre cops al mes", "tres cops al dia" o "mai". L'11% de la classe, i estic parlant de Camprodon, un entorn rural, una classe de segon d'ESO, em van contestar que mai.

Cuenca, 25 de noviembre de 2019.- El presidente de Castilla-La Mancha, Emiliano García-Page, ha apostado hoy por la "vida frente a cualquier ideología política", y ha resaltado las decisiones y los precedentes que ha asentado el Gobierno de la región en la prevención y ayuda de violencia machista.

LIBROS RELACIONADOS