El Catalanisme Davant Del Feixisme (1919-2018) eBook

Curiouscongress.es El Catalanisme Davant Del Feixisme (1919-2018) Image
Descubre el libro de El Catalanisme Davant Del Feixisme (1919-2018) con curiouscongress.es. Lea el PDF de El Catalanisme Davant Del Feixisme (1919-2018) en su navegador de forma gratuita. Regístrate y descarga El Catalanisme Davant Del Feixisme (1919-2018) y otros libros de Vv.aa..

DESCRIPCIÓN

Hi ha interrogants incòmodes a la història catalana del segle xx. Com ara: ha existit un feixisme catalanista? Durant dècades ha semblat que plantejar aquesta pregunta era voler tacar la trajectòria d’un moviment aparentment «immunitzat» davant la temptació feixista.L’objectiu d’aquest llibre és precisament desxifrar si el catalanisme del segle xx i principis del xxi tingué i té avui en dia una branca feixista com tants d’altres moviments nacionalistes–amb o sense Estat–van tenir. Vol interpretar com l’ascens al poder de Mussolini i Hitler i la seva herència van afectar la política catalana. Ningú no dubta que ha existit el feixisme espanyol. Però... I el feixisme catalanista?En resum, cal historiar. Aquest llibre aborda el tema des de la complexitat, a través d’un conjunt d’especialistes–catalans i espanyols–que tracten la qüestió amb rigor, sense prevencions ni intencionalitats obscures.D’aquest volum, en surten explicacions noves, originals i de rellevància, que es poden sintetitzar en una primera conclusió: feixistes catalanistes, sí, n’hi ha hagut, i potser molts, però feixisme catalanista, no. Així de clar i de complicat alhora.

INFORMACIÓN

NOMBRE DEL ARCHIVO
El Catalanisme Davant Del Feixisme (1919-2018).pdf
ISBN
9788417082734
FECHA
2018
TAMAÑO DEL ARCHIVO
2,29 MB
DESCARGAR
LEER EN LINEA

Amb Enric Ucelay-Da Cal, historiador. És xocant com els últims anys s'ha utilitzat la paraula feixista per demonitzar l'independentisme. Hi ha hagut moltes disputes polítiques, però pocs ...

16 títulos de 'Ucelay da Cal, Enric (1948-)'. El catalanisme davant del feixisme (1919-2018). Tumulto : Meditacions sobre l'octubre català (2017). Joan Lluhí i Vallescà : L'home que va portar la República.

LIBROS RELACIONADOS