Licors Tradicionals, Aiguardents I Vins Generosos:priorat - Ter Rra Alta - Ribera D Ebre eBook

Curiouscongress.es Licors Tradicionals, Aiguardents I Vins Generosos:priorat - Ter Rra Alta - Ribera D Ebre Image
Descubre el libro de Licors Tradicionals, Aiguardents I Vins Generosos:priorat - Ter Rra Alta - Ribera D Ebre con curiouscongress.es. Lea el PDF de Licors Tradicionals, Aiguardents I Vins Generosos:priorat - Ter Rra Alta - Ribera D Ebre en su navegador de forma gratuita. Regístrate y descarga Licors Tradicionals, Aiguardents I Vins Generosos:priorat - Ter Rra Alta - Ribera D Ebre y otros libros de Anna Figueras Torruella, M. Teresa Castello Bou.

DESCRIPCIÓN

L´elaboració casolana de licors era un costum ben arrelat, encara que a poc a poc s´ha anat perdent. Les receptes es transmetien d´una generació a l´altra gairebé com si de secrets de família es tractés. En aquest llibre s´han recuperat fórmules de licors d´herbes aromàtiques, com la ratafia; licors de fruites amb cireres de pastor o magranes; licors de flors, com la d´ametller o la flor de magnòlia, freqüent al Priorat, o licors amb llet com el de cabra de Tivissa. També s´han recollit les formes d´elaboració de vins generosos, licorosos i aromatitzats, a més de remeis populars per alleugerir o curar afeccions. Per acabar hi són presents receptes de pastes i cócs, molt populars a la Ribera d´Ebre, en les quals s´empra l´aiguardent com a aromatitzant.Tampoc hi manca una pinzellada sobre la història dels destil·lats. Malgrat que fou durant el segle XVIII quan les terres del sud de Catalunya jugaren un paper internacional gràcies al comerç de l´aiguardent, els millors moments del sector es viuran a finals del segle XIX, quan es consolida una indústria potent d´alcohols, els licors es posen de moda com a beguda i sorgeixen fàbriques amb produccions locals pròpies de força prestigi.Licors i destil·lats són expressions d´un passat, d´un patrimoni enològic i etnològic que cal conèixer i que avui torna a agafar empenta.

INFORMACIÓN

NOMBRE DEL ARCHIVO
Licors Tradicionals, Aiguardents I Vins Generosos:priorat - Ter Rra Alta - Ribera D Ebre.pdf
ISBN
9788492811366
FECHA
2012
TAMAÑO DEL ARCHIVO
10,83 MB
DESCARGAR
LEER EN LINEA

Licors tradicionals, aiguardents i vins generosos. Priorat - Terra Alta - Ribera d'Ebre: Priorat - Terra Alta - Ribera d¿Ebre: 6 Rebost i Cuina: Amazon.es: Figueras Torruella, Anna, Castelló Bou, M. Teresa: Libros

Licors tradicionals, aiguardents i vins generosos. Priorat - Terra Alta - Ribera d'Ebre Figueras Torruella, Anna / Castelló Bou, M. Teresa. L'elaboració casolana de licors era un costum ben arrelat, encara que a poc a poc s'ha anat perdent.

LIBROS RELACIONADOS