Mort A Les Cunetes (1939) eBook

Curiouscongress.es Mort A Les Cunetes (1939) Image
El libro Mort A Les Cunetes (1939) en formato PDF. El libro Mort A Les Cunetes (1939) en formato MOBI. El libro Mort A Les Cunetes (1939) en formato ePUB. El libro fue escrito en 2004 por el autor Albert Fabrega. Disfruta leyendo con el sitio web curiouscongress.es.

DESCRIPCIÓN

Una denúncia contundent de la barbàrie i la repressió de les tropes franquistes En circumstàncies tèrboles van ser afusellats nou republicans la mitjanit del 9 de febrer de 1939. El testimoni d’un supervivent, Josep Nin, ha permès reconstruir aquesta tràgica història. Albert Fàbrega posa al descobert les fosses silenciades pel règim franquista. Una denúncia contundent de la barbàrie i la repressió de les tropes franquistes Mort a les cunetes (1939) Al llarg de l’ocupació de Catalunya les tropes franquistes van posar en marxa una autèntica maquinària de repressió sistemàtica. Els intel·lectuals, sindicalistes i polítics del bàndol derrotat van ser empresonats, torturats o executats (la majoria sense judici previ). Sovint les persones que s’adherien a l’exèrcit guanyador van esdevenir delators i informadors sobre les activitats polítiques dels seus veïns durant els anys de guerra. L’objectiu era clar: eliminar físicament qualsevol mena de dissidència política futura i implantar la ideologia oficial. Albert Fàbrega recupera de l’oblit «Els fets de Súria»: l’afusellament de nou republicans –detinguts sense acusacions polítiques clares– que van ser trets la mitjanit del 9 de febrer de 1939 de la presó de Manresa. Un d’ells, Josep Nin, va sobreviure i això ha permès reconstruir aquella història tràgica, que esdevé un testimoni de gran valor per a la memòria d’aquells anys, dominats pel terror i la por del nou règim.

INFORMACIÓN

NOMBRE DEL ARCHIVO
Mort A Les Cunetes (1939).pdf
ISBN
9788496103894
FECHA
2005
TAMAÑO DEL ARCHIVO
6,73 MB
DESCARGAR
LEER EN LINEA

Mort a les cunetes (1939) (El fil d'Ariadna): Amazon.es: Fàbrega Enfedaque, Albert: Libros. Saltar al contenido principal. Prueba Prime Hola, Identifícate Cuenta y listas Identifícate Cuenta y listas Devoluciones y Pedidos Suscríbete a Prime Cesta. Libros. Ir Buscar Hola Elige tu dirección ...

Mort a les cunetes (1939) Albert Fàbrega. Una denúncia contundent de la barbàrie i la repressió de les tropes franquistes En circumstàncies tèrboles van ser afusellats nou republicans la mitjanit del 9 de febrer de 1939. El testimoni d'un supervivent, Josep Nin, ha permès reconstruir aquesta tràgica història.

LIBROS RELACIONADOS