Apologia D Un Matematic/el Paper De La Matematica En Les Ciencies I La Societat eBook

Curiouscongress.es Apologia D Un Matematic/el Paper De La Matematica En Les Ciencies I La Societat Image
El libro Apologia D Un Matematic/el Paper De La Matematica En Les Ciencies I La Societat en formato PDF. El libro Apologia D Un Matematic/el Paper De La Matematica En Les Ciencies I La Societat en formato MOBI. El libro Apologia D Un Matematic/el Paper De La Matematica En Les Ciencies I La Societat en formato ePUB. El libro fue escrito en 2004 por el autor John Von Neumann. Disfruta leyendo con el sitio web curiouscongress.es.

DESCRIPCIÓN

Avui dia ningú no en pot dubtar: la matemàtica —la ciència ideal que tant estimava Hardy— és present en gairebé tots els àmbits de la vida quotidiana, des de la informàtica fins a la gestió econòmica. Von Neumann fou un dels matemàtics que més col·laborà a aplicar-la-hi. Però ¿una aplicació tan utilitària desvirtua la puresa de la matemàtica? Hardy creia que sí. Von Neumann pensava que no. Confrontar l’opinió d’aquests dos grans matemàtics resulta d’allò més instructiu perquè, malgrat les diferències que els separen, tots dos coincideixen, sorprenentment, a dir-nos que la bellesa és el motor de la matemàtica.L’Apologia d’un matemàtic fou escrita per Hardy quan tenia seixanta anys i s’adonava, apesarat, que perdia irremissiblement la capacitat per a la matemàtica pura. Per això, llegida amb atenció, la seva apologia esdevé un escrit nostàlgic, d’una tristesa aclaparadora. És clar que és divertit i agut, i té una gran vivesa intel·lectual; és clar que conté encara la claredat cristal·lina i la sinceritat desarmant del seu autor; és clar que és el testament d’un artista creatiu, però és també un plany apassionat, estoicament suportat, per l’ensulsiada d’un ideal que fins llavors havia donat sentit a tota una vida de recerca matemàtica, exigent i honesta. Pocs escriptors han descrit tan lúcidament el seu capvespr...

INFORMACIÓN

NOMBRE DEL ARCHIVO
Apologia D Un Matematic/el Paper De La Matematica En Les Ciencies I La Societat.pdf
ISBN
9788493660918
FECHA
2008
TAMAÑO DEL ARCHIVO
2,61 MB
DESCARGAR
LEER EN LINEA

APOLOGIA D UN MATEMATIC/EL PAPER DE LA MATEMATICA EN LES CIENCIES I LA SOCIETAT. JOHN VON NEUMANN. Avui dia ningu no en pot dubtar: la matematica la ciencia ideal que tant estimava Hardy es present en gairebe tots els ambits de la vida quotidiana, des de la informatica fins a la gestio economica.

Per això, llegida amb atenció, la seva apologia esdevé un escrit nostàlgic, d'una tristesa aclaparadora. És clar que també és divertit i agut, però en el fons és un plany pel declivi d'un ideal creatiu. Cliqueu aquí per veure el sumari de l'obra o aquí per veure'n unes pàgines de mostra.

LIBROS RELACIONADOS