Una Geografia Imaginaria: Mexic I La Literatura Catalana De L Exi Li eBook

Curiouscongress.es Una Geografia Imaginaria: Mexic I La Literatura Catalana De L Exi Li Image
El libro Una Geografia Imaginaria: Mexic I La Literatura Catalana De L Exi Li en formato PDF. El libro Una Geografia Imaginaria: Mexic I La Literatura Catalana De L Exi Li en formato MOBI. El libro Una Geografia Imaginaria: Mexic I La Literatura Catalana De L Exi Li en formato ePUB. El libro fue escrito en 2004 por el autor Carlos Guzman Moncada. Disfruta leyendo con el sitio web curiouscongress.es.

DESCRIPCIÓN

Dins el conjunt de la narrativa catalana escrita arran de l’exili de 1939, “Mèxic” representa molt més que un nom propi o un qualificatiu aliè. Per les diverses formes com s’hi fa present, Mèxic és context, tema, tòpic, espai semàntic, pedrera imagològica, referent intertextual, marc històric o suport estereotípic per a desenvolupar caràcters i situacions. Constitueix, doncs, tota una geografia imaginària, complexa i abundant, habitada per les visions mexicanes d’autors com ara Calders, Ferran de Pol, Tísner, Bartra, Hurtado o Riera Llorca. Partint d’un recorregut transversal al llarg d’aquesta geografia, el present assaig proposa portar-ne a terme una lectura que permeti distingir amb claredat tant la concretesa de l’experiència d’exili que hi traspua, com les constants i divergències existents en les nombroses mirades sobre aquest Mèxic real i imaginari. I sobretot, convida el lector a redescobrir aquestes obres i a percebre com tot el que desfermen els termes Mèxic i mexicà en aquests textos, representa una ocasió, un espai i un lloc privilegiats per a aprendre a veure’s des de fora, i veure més enllà.

INFORMACIÓN

NOMBRE DEL ARCHIVO
Una Geografia Imaginaria: Mexic I La Literatura Catalana De L Exi Li.pdf
ISBN
9788475027890
FECHA
2012
TAMAÑO DEL ARCHIVO
4,92 MB
DESCARGAR
LEER EN LINEA

"Una geografia imaginària: Mèxic i la literatura catalana de l'exili", Carlos Guzmán. Dins el conjunt de la narrativa catalana escrita arran de l'exili de 1939, "Mèxic" representa molt més que un nom propi o un qualificatiu aliè.

de literatura infantil i, ... la noia també resol a favor seu l'acció que li disputa la mare del rei, ... una geografia imaginària: Mèxic i la narrativa catalana de l'exili. València: Tres i Quatre, 301 p. (La unitat, 195). El volum que ens ocupa va rebre el reconeixement dels Premis Octubre en la categoria d'assaig, en

LIBROS RELACIONADOS